En intervju med Malin Winsa på företaget NOAH som snart erbjuder hemleverans av lokala råvaror från Norrland

Hej Malin, du har precis börjat arbeta på företaget NOAH. Vad gör ni?


Vi skapar en ny marknadsplats där konsumenter kan köpa sin mat direkt av producenten. Med hjälp av en mobilapp kommer vi att göra det enkelt att hitta och köpa lokala råvaror.
 
När kommer ni att lansera appen?
Vi jobbar nu på att designa och testa allt och kommer inom kort låta konsumenter i Luleå och Boden testa den, för att sedan lansera i resten av Norrbotten.
 
Vad är det som är unikt med just er tjänst?

Vi är de första som erbjuder en fullt automatiserad lösning med hemkörning direkt till kund, inklusive betallösning. Det finns inte om man handlar på bondens marknad eller liknande marknadsplatser.
 
Hur går leveransen till?

Hemleverans till dörren ska ske genom Svensk Hemleverans och tidningsbuden och kommer att kosta 79 kr per leverans vart du än bor i länet.  För den summan kan du som konsument beställa från hur många producenter du vill och även frysvaror.
 I den pilot som vi kommer att kör igång nu har vi dock bara leverans i Luleå och Piteå (producenter från hela länet). Du kommer kunna välja att få leverans mån, ons och fredagar på tiderna 11-14, 12-13, 16-17 samt 17-18. Du kan också ha flera levernsadresser om du t.ex. vill får det levererat till jobbet.
 
De producenter som ansluter sig till er, vad får dem?
Ett helt automatiserat flöde med produktutbud online, betalning och bokföring. Dessutom får dom behålla en större del av värdet på sina produkter samtidigt som de får hjälp med marknadsföringen. Appen kommer vara gratis att använda för producenter. NOAH lägger sedan på en avgift på slutpriset för att täcka bland annat kostnader för utveckling av appen och marknadsföring av plattformen och producenterna.
 
Och om man vill veta mer? 
Då ska man följa oss på Facebook: https://www.facebook.com/noahlocalfood/
Vi har också en hemsida: https://www.noah-food.com